اخبار داغ
  از حیثیت مجلس دفاع کنید
 بازنشستگان توان گذران زندگی خود را ندارند
 ساماندهی کارکنان دولت با جدیت پیگیری شود
 مردم منتظر اقدام در پرونده فساد واردات چای هستند
 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شد
 ارقام تحقق ناپذیر در بودجه وجود ندارد
 کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 حاضران در فیلم غیراخلاقی گیلان بازداشت شدند
 نیروهای طرحی دوران کرونا تعیین تکلیف شود
 به معیشت مردم توجه شود
 مدیر کل آژانس نباید احساسی موضع‌گیری کند
 دولت ساخت مسکن را در اولویت کاری خود قرار دهد
 مجلس به دنبال رفع تبعیض حقوق بازنشستگان
 به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شود؟
 شناسایی حدود ۱۱۰ هزار خانه برای دریافت مالیات
 امنیت روانی جامعه را به خطر نیاندازید
 صف‌های سوخت‌گیری در تهران جمع شد؟
 این خانوارها مسکن رایگان می‌گیرند
 پاسخ قالیباف به رئیس سازمان برنامه و بودجه
 هیچ برنامه‌ای برای زمان‌بندی قطع برق وجود ندارد!
دیگر رسانه ها
 ساها در جمع ۵ ایرلاین برتر کشور
 دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بازنگری کند
 گرانی برای مردم مشکل ساز شده است
 عنوان مدرسه از برخی واحدهای آموزشی حذف می‌شود
  کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 بستر ایجاد اشتغال برای جوانان فراهم شود
  اعتیاد اینترنتی کودکان را جدی بگیرید
  سال آینده فشار مالیاتی بر مردم نداریم
 صادرات پیاز و گوجه فرنگی به زودی محدود می شود
 سهمیه سوخت این خودروها قطع می‌شود
 افزایش ۳۰ درصدی حقوق تورم را تشدید می‌کند
 مردم تهران زباله نفس می‌کشند
 خودروهای وارداتی فوتبالیست ها پلاک نمی شوند!
 به سمت حذف «کنکور» می‌رویم
 اختصاص سهام عدالت به نوزادان مطرح نیست
 مدیرعامل چای دبش اختلاسگر نیست!
 نیروگاه‌های استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند
 باید لوازم خانگی باکیفیت وارد شود
 ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم
 واردات کالاهای تحریمی تسهیل شد
سرویس :  فرهنگارسال به دوستان ارسال به دوستان نسخه چاپی
شناسه خبر:  321یکشنبه 29 فروردین 1400   |   13:8:20
محمدبیگی:

 تلاش مجلس برای قانون‌گذاری در حوزه طب سنتی

عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه دنبال همگرایی و وحدت در حوزه طب سنتی هستیم، گفت: در حالی که به صورت جدی نیاز است ساختار سازمانی طب سنتی در کشور ارتقاء یابد برخی در وزارت بهداشت به مقابله با دستاوردهای طب سنتی می پردازند.
به گزارش صندلی سبز؛ فاطمه محمدبیگی  در تشریح اقدامات موثر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در حوزه طب سنتی، گفت: کمیته طب سنتی نخستین کمیته ای بود که در کمیسیون بهداشت تشکیل و جلسات آن برگزار شد؛ ماحصل فعالیت 8 ماهه کمیسیون بهداشت در حوزه طب سنتی برگزاری 3  نشست با وزیر بهداشت برای بررسی قوانین اجرا نشده در برنامه ششم و قانون تشکیل وزارت بهداشت، مطالبه تهیه سند ملی گیاهان دارویی و اجرای فرآیند ادغام طب سنتی در تمامی فرآیندهای آموزش، بهداشت و درمان کشور و اختصاص ردیف بودجه مستقل برای طب ایرانی در بودجه ۱۴۰۰ بود.

سخنگوی فراکسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی افزود: جلسات برگزار شده در کمیته طب سنتی و به طور مشترک با وزارت بهداشت در مهرماه گذشته منجر به ابلاغ دستور ادغام فرآیندهای طب سنتی در طب کلاسیک شد که در سه شاخه بهداشت، درمان و آموزش در حال پیگیری و جلساتی برای هر کدام با مشارکت دفتر طب سنتی وزارت بهداشت و  معاونت های درمان و بهداشت و آموزش در حال برگزاری است.

مجزا کردن ردیف بودجه طب سنتی با تلاش‌های کمیسیون بهداشت

وی پیگیری مجزا و مستقل کردن ردیف بودجه طب سنتی در کشور را از جمله تلاش‌های کمیته طب سنتی و کمیسیون بهداشت دانست و ادامه داد: از سال های 93 تا 97 بودجه طب سنتی به صورت مستقل بود اما این ردیف طی دو سال گذشته و پس از منحل شدن معاونت طب سنتی و تبدیل آن به دفتر مغفول ماند و از ردیف دفتر وزارتی بودجه محدودی برای طب سنتی پیش‌بینی می شد.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس یازدهم یادآور شد: بر این اساس پیشنهاد ردیف مستقل طب سنتی را در کمیسیون مطرح کردیم که مورد موافقت اعضای کمیسیون بهداشت، تلفیق بودجه و استقبال نمایندگان در صحن علنی قرار گرفت و ردیف بودجه مستقلی برای آن پیش‌بینی و احیا شد.

تاسیس سلامتکده ها برای مبارزه با کرونا از اقدامات مهم کمیته طب سنتی

محمدبیگی پیگیری تاسیس سلامتکده‌ها برای مبارزه با کرونا و استفاده از دستاوردهای طب سنتی در این حوزه را یکی از اقدامات مهم کمیته طب سنتی کمیسیون بهداشت مجلس دانست و گفت: با پیگیری‌های کمیسیون بهداشت و مشارکت‌های خوب و تلاش‌ها و زحمات متخصصان طب ایرانی در وزارت بهداشت و اهتمام دفتر طب ایرانی پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی طب سنتی بسیار مناسبی توسط متخصصان طب سنتی تهیه شد که چندین نوبت توسط وزارت بهداشت به دانشگاه‌ها ابلاغ و از طریق رسانه‌ها منتشر شد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایجاد سلامتکده‌ها برای درمان کرونا پیگیری شد که یک مورد در دانشگاه شهید بهشتی افتتاح شد، البته مطالبه ما بیش از آنها بود و در جلساتی که با معاون درمان در ابتدای فصل زمستان داشتیم قرار بود 100 سلامتکده و درمانگاه کرونا را در حوزه طب سنتی فعال کنند که متاسفانه در این زمینه تنها چند سلامتکده در کشور راه اندازی شد.

برخی مسئولان  وزارت بهداشت به مقابله با دستاوردهای طب سنتی می‌پردازند

وی افزود: مقالات و پژوهش‌های بسیاری در حوزه استفاده از داروها و گیاهان دارویی و فرآورده‌های طب سنتی به دست ما رسید که آنها را به کمیته‌های علمی مربوطه در وزارت بهداشت ارجاع دادیم و انتظار داشتیم وزارتخانه و معاونت پژوهشی برخورد مطلوبی با این تقاضاها داشته باشد اما متاسفانه در برخی موارد با سوءگیری‌ و تنگ‌نظری‌های غیرعلمی علیرغم طی مراحل علمی و اخلاقی کد اخلاق به مطالعات پژوهشی حوزه طب سنتی داده نشد و این اقدام ناراحتی برخی پژوهش‌گران این حوزه که عمدتا از دانش‌آموختگان علوم پزشکی و پزشکان متخصص طب سنتی و داروسازی و علوم پزشکی بودند را در پی داشت؛ به نظر می‌رسد برخی مسئولان  وزارت بهداشت با تعصب خاصی به مقابله با دستاوردهای طب سنتی می پردازند.

دنبال همگرایی و وحدت در حوزه طب سنتی هستیم

وی ادامه داد: دنبال همسویی، همگرایی و وحدت در حوزه ساماندهی طب سنتی هستیم و دیدگاه کمیته طب ایرانی استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود برای ساماندهی فعالیت‌های طب سنتی در حوزه پزشکی، گیاهان دارویی، داروهای گیاهی و تعیین تکلیف متخصصان و فعالان این حوزه است برای اینکه تکلیف مردم و افراد فعال در این حوزه مشخص شود و شاخصی برای جدا کردن موارد علمی و مبتنی بر تولیت سلامت با مواردی که متاسفانه به اسم طب سنتی مشغول بازارسازی، تجارت و شیادی هستند وجود داشته باشد. در این زمینه فعالانی وجود دارند که رشته آنها مرتبط با علوم پزشکی نیست اما باید بتوانیم با ساماندهی مناسب و فضای قانون‌مند تکلیف تمامی گروه‌های فعال در صحنه و دوست داران طب سنتی را روشن کنیم و هر اندازه که در این زمینه تعلل شود می‌تواند زمینه سوء استفاده جریانی یا دلالی را در کشور افزایش دهد.

برنامه تقنینی و قانون‌گذاری در حوزه طب سنتی در دستور کار فراکسیون

سخنگوی فراکسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: برنامه‌ و اولویت کمیته و فراکسیون طب سنتی در سال 1400 این است که یک برنامه تقنینی و قانون‌گذاری را داشته باشیم لذا طرحی بدین منظور در حال تدوین است که در آن غالب مشکلات حوزه طب سنتی را که اشاره کردیم ساماندهی خواهد شد.

محمدبیگی افزود: در اواخر اسفندماه شاهد تدوین و ارائه طرحی توسط برخی نمایندگان مجلس با عنوان طب اسلامی بودیم که در هفته‌ گذشته با طراحان آن  بحث و گفت و گو کردیم و مقرر شد تا طرحی جامع ارائه شود؛ حواشی که پس از اعلام خبر این طرح در جامعه مطرح شد نشان داد که باید برای تدوین هر طرحی در این حوزه با افراد نظام سلامت و کمیسیون بهداشت مجلس مشورت شود.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس یازدهم یادآور شد: از طراحان برای حضور در کمیسیون بهداشت دعوت خواهیم کرد و بررسی‌های کارشناسانه در مورد طرح انجام خواهد شد تا طرحی جامع در مجلس به صورت یک صدا برای ساماندهی طب سنتی عرضه شود به طور قطع ساختار سازمانی طب سنتی در کشور باید ارتقا یابد و این مهم مدنظر ما است تا بتوان از ظرفیت‌های سلامت محور، بهداشت محور و اقتصادی فوق العاده‌ موجود در حوزه گیاهان دارویی و داروهای گیاهان و اقلیمی طب سنتی به خوبی استفاده و به ارتقای سطح سلامت محور و مبارزه با پدیده‌هایی مانند ویروس منحوس کرونا کمک کرد.
ایمیل مستقیم:   info@sandalisabz.ir
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: *
ایمیل:
کد: *
 
     
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
   
اینستاگرام صندلی سبز
 درباره ما | تماس با ما | پیوندها | آرشیو | RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صندلی سبز است و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
© 2015 sandalisabz professional news site. All rights reserved